Update buitenspeeltuin JKZ

  • -

Update buitenspeeltuin JKZ

Category:Geen categorie

In 2018 en 2019 hebben we met vele deelnemers en vrijwilligers twee sponsortochten georganiseerd waarmee meer dan 122.000 euro werd opgehaald voor een buitenspeeltuin bij het JKZ. Niet onterecht bereikt ons wel eens de vraag, hoe zit het met die buitenspeeltuin?? Want iedere oplettende bezoeker van het JKZ kan zien dat deze er nog niet is.

We hebben goed nieuws, de speeltuin wordt in 2022 echt gerealiseerd! Voordat de eerste schep in de grond gaat, had dit echter wat voeten in de aarde. Het HagaZiekenhuis moest om tafel met de gemeente Den Haag om de buitenruimte rondom het ziekenhuisgebouw die onderdeel vormt van de stedenbouwkundige ontwikkeling ‘de Schoone Ley’ af te stemmen. Dit betreft zowel de voortgang in de aanleg van de Florence Nightingale tuin en de JKZ buitenspeeltuin die men al heel lang wil realiseren.

Er is een goede projectleider aangesteld, maar de voorbereidingen kostten meer tijd dan was voorzien. Inmiddels zijn de bedoelde projecten voor 90% gerealiseerd, kan het bouwterrein (terrein waarop de tuin incl. buitenspeeltuin is voorzien) worden ontmanteld en is de realisatie van de stedenbouwkundige ontwikkeling ‘de Schoone Ley’ in de laatste fase terecht gekomen. In het voorjaar 2022 gaan we echt aan de slag met de voorbereidingen voor zowel de tuin als de speeltuin, om direct aansluitend de daadwerkelijke aanleg ter hand te kunnen nemen. Kortom, voorjaar 2022 gaat de eerste schep echt de grond in, iedereen bij het JKZ en de Stichting Den Haag-Texel kijkt hier zeer naar uit!