Texel 12: verslag

10e keer DHT.
Wat vliegt de tijd. Dat gold niet voor de kilometers op 29 juni. Een stevige wind tegen met m’n maatje Justin.
Justin van Bemmel die in december na de Kerstveiling van RKAVV bij me kwam en vroeg of hij mee mocht de komende editie. Sinds kort had hij een handbike aangeschaft en wilde heel graag naar Texel.
Moest thuis even overleggen (of ik dit werkelijk gedaan heb weet ik niet meer) want dit ging even tijd kosten. Het kwam er op neer dat we binnen 2 weken op de fiets zaten. Hij de handbike en ik op m’n stadsfietsje..
Dat heb ik geweten. Retourtje Zoeterwoude van rond de 40 kilometer en bij thuiskomst kon je me uitwringen. Na dit ritje wist ik al dat het Justin zou lukken. Natuurlijk heeft Justin een accu maar daar redt je het niet mee. Tot 29 juni hebben we regelmatig getraind en hebben we de afstanden opgevoerd.
Daar zaten ook wat 100 plusjes bij. Appeltaart naar Ella, retourtje Bloemendaal en de rit van de klimmende Regahs was een zware voor Justin. Omdat er onweer was voorspeld had ik de rit wat aangepast en zijn we tussen de kassen door gaan zigzaggen richting Pijnacker.
Komt er op neer dat we op het einde binnen 10 kilometer van de Finish zaten. Bij aankomst heeft Justin een DKR shirt aangetrokken en bij het verwisselen keken enkele heren jaloers naar zijn gespierde armen. Die armen kwamen terug vanuit Pijnacker goed van pas.

Er was een defect opgetreden en Justin moest op eigen kracht 12 km terug. Toen werd het spannend. De handbike moest gerepareerd worden en 29 juni kwam eraan. Gelukkig was deze op tijd klaar en kon Justin met een smile aan de start verschijnen.
Dagelijks contact (nog steeds;-) deed het blindelings vertrouwen goed. Justin was goed voorbereid en kon niet wachten om te starten. Dat moest wel want de Burgemeester was met reden verlaat. Gelukkig konden de Koninginnen van het JKZ en Texel het vocaal een beetje rekken.
Uiteindelijk was daar het startschot en gingen we met 200 deelnemers richting de Watertoren.


Justin had er zin in en moesten we een beetje afremmen. Uiteindelijk gingen we gezamenlijk vanaf de Watertoren van start. Van de start tot aan de finish heb ik enkel witte tanden gezien.
Reden was er voor velen niet omdat het de zwaarste editie ooit bleek te zijn. Ondanks het mooie weer was daar een stevige wind tegen. Waar we normaal gesproken tijd om te kletsen hebben moest er tempo gemaakt worden. De rit was zo uitgestippeld dat we uiteindelijk de Teso van 19.30 zouden redden maar we begonnen met een half uur achterstand.
Via Bloemendaal waar paps en mams Justin opwachtte reden we naar Bergen en via Bergen aan Zee mocht Justin eindelijk tussen Camperduin en Petten z’n eigen tempo rijden. Het was voor mij geen straf om er even achter te hangen. Op de dijk naar Den Helder reden we met de Teso op die we zagen vertrekken van Texel.
Bij aankomst op Texel stond de familie Kalverboer (Spar-Oude Schild) Justin op te wachten. Deze familie begeleidt Justin toevallig tijdens z’n wintersport. Vervolgens zijn we richting de Zilvermeeuw gereden via de officiële bosroute. Voor het rechte stuk heb ik een afspraak gemaakt met Justin.
Dit is niet ons laatste ritje. (Het gemiste gemalentochtje gaan we na de vakantie inhalen) Dan rij je het laatste stukje richting de Zilvermeeuw en staat daar het ontvangst van familie vrienden en Koningin Ella met de eeuwige roem.

Wat een fantastisch dag hebben we beleefd, een dag die op 1 januari 2018 begon.
Naast Justin zijn we met een team bezig de rit in elkaar te draaien. Het begint met de inschrijving met eigenlijk alleen sociale media als aanspreekpunt. Dit team bestond uit 4 personen maar we doen het echt met z’n allen.
We hebben wel 50 vrijwilligers. Een groot aantal wordt niet benoemd maar die zijn er zeker wel. Op de dag hebben we er een stuk of 30 die alles goed geregeld hebben. Daar ben ik trots op en super blij mee. Als ik je vergat te bedanken bij deze!!!
Het worden er namelijk wat veel. Martine die de vrijwilligers coördineert van donderdagavond tijdens het maken van lunchpakketten en het evenement. Zelfs achteraf de punten op die i d.m.v. een evaluatie. Die doen wij binnen het bestuur ook. Er zijn namelijk altijd verbeterpunten.
Verbeterpunten voor 2019, 2019 waar hopelijk Andre, Wouter, Edwin, Hans en Fokko de rit voor de 10e keer gaan volbrengen. Dit gaat ook een speciale editie worden. Mijn jongste zoon Roel is dan ook 16 en het doel voor mij is met het gezin de komende editie te volbrengen.
Althans als ze mee mogen doen. Eerst gaan we 2018 goed afsluiten. We hebben nu een tussenstand van 60.000 euro en gaan zaterdag 29 september de cheque overdragen en maken daar een speciale avond van. Zet deze datum alvast in je agenda.
Terugkomend op de afgelopen rit is het voor mij persoonlijk belangrijk dat alles goed verzorgd is. Natuurlijk zijn de centen belangrijk maar ik denk dat we wat moois neer moeten zetten zodat deelnemers nu al niet kunnen wachten op de volgende editie.
Dit jaar hadden we een grote tent neergezet en was het terrein zo ingedeeld op basis van groei. Wat belangrijk is dat we de sfeer niet verliezen. Denk dat we dit jaar daar in zijn geslaagd ondanks een veelvoud van mensen.
Supergaaf vond ik het shirt van team Gerritse. Een Den Haag Texel shirt met hun sponsoren. De meiden van de blauwe trein mochten er ook zijn. Daar waren we al achter tijdens de informatieavond.

Dit jaar was SDB Ayton wederom hoofdsponsor en deed de Zilvermeeuw omdat het de 10e editie was een natura donatie in de vorm van een gratis verblijf.
Shortlease Nederland, HaagZeeuw, Kivits, Pere , Jumbo Leidschendam, Burg en Bol, DJ Jan, Huuralarm, Tentorent en Hotel Meier waren ook van de partij dit jaar.
Dank ook richting het HAGA/JKZ waar het contact met Simone, Karin, Frederique en Don heel soepel verloopt. RKAVV moeten we ook niet vergeten. Een groot % vrijwilligers komt via RKAVV (maar ook SEV). Het meisjestoernooi waar wij als doel waren gekozen maar ook de gemalentocht op de familiedag was een succes.
2019 komt er weer aan en wat speelt er in het koppie..
Kunnen we meer deelnemers handelen bij vertrek of moeten we 2 vertrekpunten hebben?
Is het vertrek uit het ziekenhuis nog verantwoord of is het ADO stadion of sportpak Kastelenring een betere optie? We hebben zelfs een linkje met Leidsenhage. (Straks The Mall of the Netherlands)
Gaan we vertrekken vanaf een bepaald punt tussen 9.00 en 11.00?
Gaan we zo door en is 250 gewoon de max. Het is gewoon moeilijk om deelnemers te weigeren..
Ooit was 90 het maximum…maarja.. dan had je broer zus vriend(in) collega of in mijn geval Justin niet mee kunnen rijden.
Persoonlijk vond ik het te druk op de eerste duin met tegenliggers.. dit moeten we anders gaan aanpakken.
De posten waren goed. Deelnemers moeten zich bewust worden daar echt te melden.
Voor mezelf wordt het gelukkig al wat rustiger. We hebben naast Martine meer ondersteuning gekregen. Ga er dus niet vanuit dat Rob Wouter of Andre aan de andere kant zitten…
Ron Vogelaar is al bezig met de donaties (donatie@denhaagtexel.nl)
Jan vd Linden kijkt hier ook al mee.
Jeroen Verburg is al actief op Facebook en gaat samen met Aad Hoogervorst na de vakantie ondersteunen met de website. (webmaster@denhaagtexel.nl)
Ton van Vliet kijkt inmiddels mee als het gaat om de vergunningen en verblijven. (organisatie@denhaagtexel.nl)
Martin Hofstra weet inmiddels wat er speelt rondom de rit en kijkt mee met (info@denhaagtexel.nl)
Zo zijn er straks nog meer mensen die bij bepaalde zaken betrokken gaan worden.
Brian Vrolijk, Mike Haalboom gaan na de vakantie aan de bak. Zo voeren we het op met de hoop dat we richting 2020 relaxed een ritje kunnen organiseren.

Ik krijg in ieder geval meer tijd om de sfeer te waarborgen voor 2019
Een speciale BBQ voor de vrijwilligers op zaterdag 29 juni.
Een verslaggever die heeft toegezegd de rit gaat doen..
Ingrid Weerdenburg en Rebecca Lassche die een hoodie voor deelnemers willen ontwikkelen.
Of zo’n simpel Kerstkaartje waaraan we je herinneren dat je startnummer vanaf 1-1-2019 nog een week geldig is…
Onderstaande foto is wat mij betreft de foto van het jaar en zal daar zeker onderdeel van uitmaken..

Justin wil 28 juni ook weer meedoen. Ik ga zeker met hem ritjes maken ter voorbereiding.
We zoeken voor hem een begeleider. Ze  moet blond zijn, lang haar en een beetje strak in het pak maar ook van patat en kroketten houden en luisteren naar de naam Suus..

Fijne zomer allemaal en hopelijk tot 29 september.

Rob (T12)