Posthoorn-Den Haag

De fietstocht Den Haag – Texel heeft maar liefst 60.000 euro opgeleverd. 210 fietsers voltooiden de 155 kilometer lange sponsortocht. Het geld is bestemd voor een nieuwe buitenspeeltuin bij het Juliana Kinderziekenhuis.

Den Haag – Burgemeester Pauline Krikke gaf vrijdag 1 juli om 9 uur het startschot, waarna de fietsers achter de politiemotoren door de lichtstraat van het HagaZiekenhuis vertrokken. Krikke reed op een Haga-fiets de eerste meters mee en zwaaide buiten iedereen uit. Het peloton reed samen tot de Watertoren in Scheveningen, waarna iedereen in eigen tempo de krachtige tegenwind trotseerde richting Texel.
Deelnemer Karin Schrage: “Die start door de lichtstraat is uniek. Het is zo gaaf om onder begeleiding van de motoragenten door de lichtstraat te fietsen. Het gejuich en applaus van collega’s en bezoekers van het ziekenhuis… kippenvel en tranen in m’n ogen.”
Veel lof was er voor Justin van Bemmel. De oud-patiënt van het JKZ volbracht als eerste handbiker de tocht. Als deelnemer wist hij ruim 2600 euro aan sponsorgelden binnen te halen. Daarvoor bracht hij diverse bedrijven bezoekjes om te vertellen waarvoor hij fietste en wat er met het geld zou gebeuren.

Nooit eerder fietsten de deelnemers zoveel geld bij elkaar. Het was de 10e tocht, reden om de bescheiden bestuursleden van de sponsortochtorganisatie vooraf te huldigen tot ‘Helden van het JKZ’.