Nieuwsbrief mei 2020

  • -

Nieuwsbrief mei 2020

Category:Geen categorie

Beste deelnemer,

Via deze weg willen we jullie laten weten dat we achter de schermen druk bezig zijn met Den Haag – Texel editie 2020. We hebben met spanning de persconferenties aangehoord en achter de schermen is steeds contact gehouden of we de tocht zouden afblazen of toch niet.

Ondanks alle maatregelen is het ons toch gelukt om een fantastische tocht te organiseren alleen zal dit met enige aanpassingen zijn. De 12de editie zal hierdoor een klein beetje in een ander jasje komen dan normaal.

Helaas kunnen we dit jaar niet vertrekken vanuit het Juliana Kinderziekenhuis onder begeleiding van de motorbrigade. De start is dit jaar verplaatst naar voetbalvereniging RKAVV te Leidschendam.

Via deze weg willen we jullie informeren over hoe het er momenteel uitziet. In augustus zullen we jullie de draaiboeken per e-mail toesturen, hierin zal alles definitief instaan over de tocht.

Hoe ziet het programma eruit?

Donderdag 24 september 

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur bent u welkom in de kantine van RKAVV om uw (weekend)tas af te geven. Dit doen we de avond tevoren i.v.m. de logistiek. Tevens zal deze avond lunchpakketjes worden gemaakt, als u wilt helpen meld u zich dan aan.

Vrijdag 25 september

Vrijdagmorgen bent u welkom in de kantine van RKAVV voor een lekker bakkie koffie of thee waar u zich kunt aanmelden en u de vergunning krijgt voor het PWN gebied waar we doorheen fietsen. Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel deelnemers als thuisfront/sponsors om de deelnemer uit te zwaaien.

We starten tussen 08.00 uur en 10.00 uur per 4 fietsers. Vanuit RKAVV kunt u gemakkelijk via Wassenaar de duinen van Meijendel bereiken waarna de tocht verder gevolgd kan worden via de normale LF1 route naar Den Helder.

De vorige edities was post 1 gevestigd bij het bezoekerscentrum van de Kennemerduinen, deze post hebben we verplaatst naar de veerpont in Velzen. Hier dient u zich te melden bij de vrijwilligers. Deze stop hebben we verplaatst aangezien we hier een 1,5 meter stop kunnen realiseren. Bij de start ontvangt u uw lunchpakket en ons advies is om deze mee te nemen naar post 1 en deze op de pont te nuttigen, mocht u eerder pauze willen nemen is dit uiteraard mogelijk, maar vermijd drukke plekken.

De pont in Velzen is speciaal ingericht op 1,5 meter. Hierdoor kan het iets langer duren voordat u meekan met de boot. Probeer hier rekening met elkaar te houden, we willen tenslotte allemaal naar Texel!

Na de pont gaat de fietsroute door IJmuiden richten de duinen naar Bergen aan zee. Bij Hotel Meijer staan de volgende vrijwilligers u op te wachten. Hier is het vrij iets te nuttigen, maar houdt u alstublieft rekening met drukte. Probeer zoveel mogelijk buiten iets te nuttigen of neem pauze op een andere plek.

Na bergen aan zee gaat de route naar de boot. Dit zijn voor vele de laatste pittige kilometers.  Bij de TESO is het momenteel verplicht om bij de overtocht een mondkapje te dragen, deze zullen wij vanuit de organisatie regelen en ontvangt u bij de start.

De TESO is ingericht op 1,5 meter. Zeker bepaalde tijden komen veel fietsers te samen dus luister hier goed naar de aanwijzingen van het personeel van de TESO.

Op de boot dient u zoveel mogelijk bij uw fiets te blijven, uiteraard is een sanitaire stop mogelijk.

Als de boot aanmeert aan de wal van Texel zullen we de laatste 15 kilometer fietsen naar onze finish, de Zilvermeeuw. Hier zal ook alles worden ingericht op de 1,5 meter norm.

Het terrein van de Zilvermeeuw is alleen te betreden voor deelnemers. Helaas zijn familie en sponsors buiten het terrein, in een speciaal ingericht stukje welkom om hun deelnemers te verwelkomen. Daarnaast dienen de deelnemers op het terrein en binnen het gebouw een mondkapje te kunnen tonen ipv een polsbandje.

Na de ontvangst van de medaille zult u worden onthaald met een heerlijke maaltijd, bij goed weer een BBQ (iets kleiner dan voorgaande jaren) en bij slecht weer een buffet.

Ook binnen bij de Zilvermeeuw zal het een en ander veranderd worden i.v.m. de nieuwe normen.

Zaterdag 26 september

De zaterdag is een rustdag en voor sommige de dag om weer terug te gaan richting huis. Normaal verzorgen we een heerlijk ontbijtje, dit zal ook dit jaar doorgaan alleen in buffetvorm, helaas kunnen we jullie dit jaar geen eitje voorschotelen. 

Veiligheid:

De mensen achter Den Haag – Texel vinden veiligheid erg belangrijk. Wij adviseren u ook om tussen 20-22 september te testen op corona. Deze uitslag zal binnen 24 uur beschikbaar zijn, bij negatieve uitslag kunt u deelnemen, bij een positieve uitslag moeten wij u helaas ontzien van deelname.

Gaat u mee?

In deze brief hebben we jullie een hoop verteld over verschillende aspecten in deze tocht en wat er zoal op sommige vlakken veranderd. Helaas is alles nog onzeker, vanaf 1 september gaan we definitief de knoop doorhalen. Helaas zijn wij genoodzaakt de richtlijnen van de politiek en het RIVM te volgen. Wij willen u vragen goed na te denken naar aanleiding van deze brief of u nog wilt deelnemen? 

In verband met alle logistiek achter de tocht willen wij graag enkele dingen van jullie weten: – De deelnemers die meedoen aan de sponsortocht en bij inschrijving hebben aangegeven te willen blijven overnachten, doen jullie nog mee onder de gestelde voorwaarde? Willen jullie nog blijven slapen bij de zilvermeeuw of regelen jullie zelf een overnachting elders?

– Deelnemers die meedoen aan de sponsortocht en bij inschrijving hebben aangegeven elders te overnachten, doen jullie nog steeds mee onder de gestelde voorwaarde?  

laat ons dit a.u.b. weten VOOR 15 juni via info@denhaagtexel.nl o.v.v. uw Texelnummer (te vinden op de website)

Wij hopen, ondanks de huidige maatregelen we iedereen begin september kunnen blij maken met het verlossende antwoord. 

Heeft u na deze brief nog vragen stel ze gerust via info@denhaagtexel.nl, heeft u misschien nog ideeën voor de tocht wat we mee kunnen nemen met het organiseren?  deze kunt u ons ook laten weten op hetzelfde mailadres.

Wij houden het nieuws goed in de gaten en hopen u te kunnen zien bij de start!

Met vriendelijke groet,

Bestuur en organisatie Den Haag – Texel