De dag in het kort

Deelname aan Den Haag – Texel, maatregelen en RIVM-richtlijnen

We fietsen in tijden van corona maatregelen, de eerste en belangrijkste regel die we met elkaar afspreken: heb je één van de volgende klachten die het RIVM opsomt, BLIJF DAN THUIS!

RIVM: Bij welke klachten moet je thuisblijven?

Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Daarnaast vragen we je tijdens het gehele weekend de regels te respecteren om verspreiding te voorkomen. Dit betekend concreet dat je:

  • Regelmatig je handen wast met water en zeep;
  • Hoest en niest in de binnenkant van je elleboog;
  • Papieren zakdoekjes gebruikt om je neus te snuiten, gooi deze daarna weg;
  • Geen handen schudt;
  • 1,5 meter afstand (2 armlengtes) houdt van anderen;
  • Druktes vermijdt, bijv. onderweg wanneer je ergens pauzeert.

 

Verantwoordelijkheid en Verzekering van de Deelnemer

De deelname aan Den Haag – Texel is op eigen verantwoordelijkheid. De organiserende stichting Den Haag Texel is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of letsel opgelopen tijdens het fietsen, de overnachting of terugreis. Het regelen en hebben van een  verzekering is een zaak van de deelnemer. Er is geen overkoepelende verzekering voor deze sponsorrit. We raden alle fietsers ten zeerste aan om met een helm te rijden. Het meedragen van een identiteitsbewijs is verplicht en het meenemen van je verzekeringspas is erg nuttig in het geval van een ongeluk onderweg.

Neem een briefje/kaartje mee op de fiets met een nood contact (b.v. telefoon nummer van je partner). Mocht er iets met je gebeuren onderweg, dan kan de organisatie contact opnemen als je daar zelf niet meer in staat toe bent.

De dag zoals hieronder beschreven is deels onder voorbehoud. De organisatie is druk bezig om alle zaken te regelen. Afhankelijk daarvan kunnen er nog details veranderen.

De dag in het kort

Vanaf 8:15 uur Verzamelen bij RKAVV (Kastelenring, Leidschendam),
Zie kaart van het sportpark.
De start gaat gespreid plaatsvinden, kom s.v.p. later als je niet om 8:30 uur wil vertrekken. Overnachtingsspullen (slaapzak, fietsslot, etc.) kunnen nog worden ingeladen bij de aanwezige bussen, wanneer je dit niet de avond ervoor hebt gedaan. De rit is zelfvoorzienend, je ontvangt wel je startnummer (incl. PWN vergunning). Op het startnummer staat tevens het telefoonnummer van de coördinator.
8:30 – 9:30 uur

Er wordt gespreid gestart richting Meijendel, rijdt in duo’s of maximaal groepen van 10 personen, iedereen op zijn/haar eigen tempo.

 

  We rijden (het grootste deel van de route) over de Kustroute (voorheen bekend als LF1b). Als je deze bordjes volgt dan kom je automatisch bij de boot in Den Helder uit.

 

Grote delen van de route zijn smallere duinpaden. Pas op voor tegenliggers! Geef elkaar de ruimte.

Op de Den Haag – Texel website kan je de gedetailleerde route vinden en de GPS tracks in gpx formaat downloaden.

Route: Katwijk  
  Noordwijk  
    Na de golfbaan van Noordwijk gaat de Kustroute over in een schelpenpad. Als alternatief kun je ook rechts i.p.v. links afslaan, op het eind van het fietspad weer links, en bij de eerste kruising linksaf. Dit fietspad volgen tot de Langervelderslag strandtent. Hier weer de Kustroute oppikken (zie kaart 1)
  Langervelderslag  
  Zandvoort De meesten verlaten hier de Kustroute en rijden via de boulevard naar het racecircuit en vanaf Bloemendaal aan Zee links langs de N200 tot waar de Kustroute de weg kruist bij de parkeerplaats en bezoekerscentrum van de zuidingang Kennemerduinen.

 

Er zijn dit jaar geen vaste posten, je kan zelf kiezen of je ergens rond de boulevard van Zandvoort/Bloemendaal pauzeert of door gaat tot aan het pontje bij Velsen.

Afstand RKAVV – Pontje Velsen: 62 km

    Vanaf hier weer de Kustroute volgen door het natuurpark Kennemerduinen. Let op je snelheid en hou rekening met andere weggebruikers.
    Let op: Bij de sportvelden op het eind van een afdaling scherp naar links weer de duinen in. Deze afslag is makkelijk te missen!
  Driehuis – pont Velsen

 

oversteek om x.00, x.20 en x.40

Oversteek van het Noordzeekanaal met de gratis pont. Mondkapje verplicht!

Voordat je de pont op gaat zal een vrijwilliger je startnummer vragen zodat we weten dat iedereen daar gepasseerd is.

  Wijk aan Zee Hier ga je het Noord Hollands Duinreservaat in. Het toegangskaartje zit bij je startnummer.
  Egmond Binnen  &
Egmond aan den Hoef
Mocht je in Egmond aan de Hoef, de weg kwijt raken, volg dan de bordjes naar Bergen
    Enkele km’s na Egmond aan den Hoef, bij Gasterij ’t Woud, linksaf weer de duinen in. Begint met een wat langere klim.
  Bergen aan Zee

Geen vaste post dit jaar, maar Bergen aan Zee heeft een aantal locaties waar je zelf kan pauzeren voor een sanitaire stop en versnapering.

Afstand Pontje Velsen – Bergen aan Zee: 32 km

  Schoorlse Duinen Geen schelpenpaden meer op dit stuk!
  Camperduin Onderlangs de Hondsbossche Zeewering, of er met het nieuwe fietspad bovenlangs!
  Petten Als je onderlangs bent gefietst dan in Petten net voor de camping links weer de duinen in over schelpenpaden. Als je die wilt vermijden dan moet je in Petten niet meer de bordjes Kustroute volgen, maar in plaats daarvan de Spreeuwendijk blijven volgen tot de N502. Daar links. Bij de volgende rotonde (na 2.6 km) in Sint Maartenszee kom je weer op de route. Hier is een kaartje.

 

Als je bovenlangs de Hondsbossche zeewering bent gefietst dan aan het einde over een schelpenpaadje omlaag en dan onderaan links weer op de route van de Kustroute

  Callantsoog De route gaat vlak langs een terras. Voor vermoeide fietsers kan dit een goed extra rustpunt zijn.
Laatste boot voor DHT deelnemers 19:30 uur Den Helder

 

Half uur dienst tot 16.30, daarna elk uur (17.30, 18.30, 19.30.) De laatste boot voor de deelnemers is 19:30 uur. Haal je die boot niet, dan ga je mee met de bezemwagen.

Je dient zelf een kaartje te kopen voor de boot (vijf euro). Ook deze boot geldt als OV en een mondkapje is verplicht!

 

Hecht op dit stuk niet te veel waarde aan de afstandsaanduidingen naar Den Helder op de fietsbordjes. De ervaring leert dat deze foutief zijn voor de afstand naar de boot.

Afstand Bergen aan Zee – Den Helder: 47 km

Op Texel:    
  Den Hoorn.

 

Als je knooppunten wilt volgen dan moet je deze nemen:
1, 6, 8, 9, 10, 11, 5, 15, 16, 17

Verder richting de Koog en Ecomare, de route is niet overal even makkelijk te vinden maar als je eerst de Koog aan houdt, en daarna Ecomare dan rijd je direct naar de Zilvermeeuw dat tegenover het Ecomare ligt.

 

Afstand ’t Hoorntje – Zilvermeeuw: ~12 km

Finish

Finish groepsverblijf “De Zilvermeeuw” bij de Koog op Texel.

Randweg 1-3, 1796 MV De Koog (tegenover Ecomare).

Meld je af en ontvang je aandenken! In plaats van het polsbandje zal het mondkapje je toegang tot het Zilvermeeuwterrein geven. Draag dit zichtbaar om je nek of pols. 

Er is dit jaar geen DJ met muziek. Op het verblijf volgen we de daar geldende regels. Houd zo goed mogelijk afstand van elkaar. De Zilvermeeuw heeft een kampeervergunning. Het is dus ook mogelijk om je eigen tent mee te nemen wanneer je hier de vooorkeur aan geeft boven een slaapzaal. Andere jaren werd het nog wel eens luidruchtig druk tegen de nacht. We hebben afgesproken dat deze “gezellige” situatie dit jaar niet zal plaatsvinden. Geen polonaise, geen luide muziek… maar een lach is altijd welkom!

 
Voor de fietsenstalling hebben we een tent geregeld. In de tent worden een paar hekken neergezet waar je je fiets aan vast kan zetten. Neem hiervoor dus eventueel een fietsslot voor mee.
 
Terugweg: de terugweg is ieder voor zich. Sommige fietsen zaterdag al terug, anderen zondag. Sommige nemen de trein of worden opgehaald.  Er wordt hiervoor dus niks georganiseerd door de organisatie. De organisatie neemt geen fietsen mee terug!

 Het telefoonnummer van de coördinator staat op je startnummer!

Als er wat is (onderweg), bel de coördinator!
Bij ernstige calamiteiten bel je natuurlijk eerst 112.
De coördinator is het centrale punt waar alle posten en de organisatie hun informatie vandaan halen.