De dag in het kort

Verantwoordelijkheid  en Verzekering van de Deelnemer

De deelname aan Den Haag – Texel is op eigen verantwoordelijkheid. De organiserende stichting Den Haag Texel is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of letsel opgelopen tijdens het fietsen, de overnachting of terugreis. Het regelen en hebben van een  verzekering is een zaak van de deelnemer. Er is geen overkoepelende verzekering voor deze sponsorrit. We raden alle fietsers ten zeerste aan om met een helm te rijden. Het meedragen van een identiteitsbewijs is verplicht en het meenemen van je verzekeringspas is erg nuttig in het geval van een ongeluk onderweg.

Neem een briefje/kaartje mee op de fiets met een nood contact (b.v. telefoon nummer van je partner). Mocht er iets met je gebeuren onderweg, dan kan de organisatie contact opnemen als je daar zelf niet meer in staat toe bent.

De dag zoals hieronder beschreven is deels onder voorbehoud. De organisatie is druk bezig om alle zaken te regelen. Afhankelijk daarvan kunnen er nog details veranderen.

De dag in het kort

Vanaf 8.00 uur Verzamelen bij de ingang van het Juliana Kinderziekenhuis
(Leyweg 275, 2545 CH Den Haag).
Zie kaart van de start
Overnachtingsspullen (slaapzak, fietsslot, etc.) kunnen worden ingeladen bij de aanwezige bussen (
zie voor meer details  kijk bij Vertrek JKZ, Leyweg
).Alle tassen moeten voor 8.15 zijn afgegeven! Je ontvangt tevens je startnummer en polsbandje (afhalen voor 8:30). Op het startnummer staat tevens het telefoonnummer van de coördinator.
9:00 uur Start richting watertoren in 1 grote groep onder politie begeleiding (nog te bevestigen). De exacte route wordt ’s ochtends met de politie bepaald. Vanaf de watertoren in kleine groepjes (max 10 personen) verder, iedereen op zijn/haar eigen tempo.

Pas op voor tegenliggers! Zeker op het eerste stuk!

We rijden  (het grootste deel van de route) over de LF1b. Als je deze bordjes volgt dan kom je automatisch bij de boot in Den Helder uit.

Op de Den Haag – Texel website kan je de gedetailleerde route vinden en de GPS tracks in gpx formaat downloaden.

Route: Katwijk
Noordwijk
Na de golfbaan van Noordwijk gaat de LF1b over in een schelpenpad. Als alternatief kun je ook rechts i.p.v. links afslaan, op het eind van het fietspad weer links, en bij de eerste kruising linksaf. Dit fietspad volgen tot de Langervelderslag strandtent. Hier weer de LF1b oppikken (zie kaart 1)
Langervelderslag
Rust 1 Zandvoort De meesten verlaten hier de LF1b en rijden via de boulevard naar het racecircuit en vanaf Bloemendaal aan Zee links langs de N200 tot waar de LF1b de weg kruist bij de parkeerplaats en bezoekerscentrum van de zuidingang Kennemerduinen.

Hier is Vaste Post 1. Stop (verplicht) bij deze post (herkenbaar aan de DHT beachflag) en meld je bij de vrijwilligers die deze post bemannen. Ze zijn herkenbaar gekleed.Bij Post 1 is er een lunch pakketje.

Afstand Watertoren – Post 1: 44 km

Vanaf hier weer de LF1b volgen door het natuurpark Kennemerduinen. Let op je snelheid en hou rekening met andere weggebruikers.
Let op: Bij de sportvelden op het eind van een afdaling scherp naar links weer de duinen in. Deze afslag is makkelijk te missen!
Driehuis – pont Velsen

oversteek om x.00, x.20 en x.40

Oversteek van het Noordzeekanaal met de gratis pont.
Wijk aan Zee Hier ga je het Noord Hollands Duinreservaat in. Het toegangskaartje zit bij je startnummer.
Egmond Binnen  &
Egmond aan den Hoef
Mocht je in Egmond aan de Hoef, de weg kwijt raken, volg dan de bordjes naar Bergen
Enkele km’s na Egmond aan den Hoef, bij Gasterij ’t Woud, linksaf weer de duinen in. Begint met een wat langere klim.
Rust 2 Bergen aan Zee Hier is Vaste Post 2 rechts op het eind van het Van der Wijckplein bij Hotel Meyer. Ook hier geldt weer, meld je bij de vrijwilligers die deze post bemannen. We proberen weer een buffet met lekkers te regelen.
Hou rekening met de fietsers die na je komen.

Afstand Post 1 – Post 2: 42 km

Schoorlse Duinen Geen schelpenpaden meer op dit stuk!
Camperduin Onderlangs de Hondsbossche Zeewering, of er met het nieuwe fietspad bovenlangs!
Petten Als je onderlangs bent gefietst dan in Petten net voor de camping links weer de duinen in over schelpenpaden. Als je die wilt vermijden dan moet je in Petten niet meer de bordjes LF1b volgen, maar in plaats daarvan de Spreeuwendijk blijven volgen tot de N502. Daar links. Bij de volgende rotonde (na 2.6 km) in Sint Maartenszee kom je weer op de route. Hier is een kaartje.

Als je bovenlangs de Hondsbossche zeewering bent gefietst dan aan het einde over een schelpenpaadje omlaag en dan onderaan links weer op de route van de LF1b

Callantsoog De route gaat vlak langs een terras. Voor vermoeide fietsers kan dit een goed extra rustpunt zijn.
Laatste boot voor DHT deelnemers 19:30 ! Den Helder

Half uur dienst tot 16.30, daarna elk uur (17.30, 18.30, 19.30.) De laatste boot voor de deelnemers is 19:30 uur. Haal je die boot niet, dan ga je mee met de bezemwagen.

Je dient zelf een kaartje te kopen voor de boot (vijf euro).

Hecht op dit stuk niet te veel waarde aan de afstandsaanduidingen naar Den Helder op de fietsbordjes. De ervaring leert dat deze foutief zijn voor de afstand naar de boot.

Afstand Bergen aan Zee – Den Helder: 47 km

Op Texel:
Den Hoorn.

Als je knooppunten wilt volgen dan moet je deze nemen:
1, 6, 8, 9, 10, 11, 5, 15, 16, 17

Verder richting de Koog en Ecomare, de route is niet overal even makkelijk te vinden maar als je eerst de Koog aan houdt, en daarna Ecomare dan rijd je direct naar de Zilvermeeuw dat tegenover het Ecomare ligt.

Afstand ’t Hoorntje – Zilvermeeuw: ~12 km

Finish Finish groepsverblijf “De Zilvermeeuw” bij de Koog op Texel.

Randweg 1-3, 1796 MV De Koog (tegenover Ecomare).

Meld je af, en ontvang je medaille!

Dit jaar hebben we een grote feesttent met muziek & BBQ!

Voor de fietsenstalling hebben we grote tenten geregeld. In de tent worden een paar hekken neergezet waar je je fiets aan vast kan zetten. Neem hiervoor dus eventueel een fietsslot voor mee!
Terugweg: de terugweg is ieder voor zich. Sommige fietsen zaterdag al terug, anderen zondag. Sommige nemen de trein of worden opgehaald.  Er wordt hiervoor dus niks georganiseerd door de organisatie. De organisatie neemt geen fietsen mee terug!

Voor mensen die met de trein gaan: Er schijnen werkzaamheden op het spoor gepland te zijn tussen Alkmaar en Amsterdam in dat weekend. Check de NS app voor de beste dienstregeling.

 Het telefoonnummer van de coördinator staat op je startnummer!

Als er wat is (onderweg), bel de coördinator!
Bij ernstige calamiteiten bel je natuurlijk eerst 112.
De coördinator is het centrale punt waar alle posten en de organisatie hun informatie vandaan halen.